Három cikk következik:
"Tiltakoznak a Magyar Gárda faddi fellépése ellen a roma vezetők

Tiltakozásuknak adtak hangot a rasszista megnyilvánulások és a megalázó kijelentések ellen a megyei roma vezetők. Pongó Ignác, Sárközi Károly, Sárközi József és Kalányos János szerint nem élhetnek félelemben, és értékeiket kötelesek megvédeni.

A keddi sajtótájékoztatót azért hívták össze, mert a hét végén a Magyar Gárda is ott volt a faddi falunapon, és a település azon utcáiban is felvonult, ahol romák élnek. Mohácsi Viktória, az Európa Parlament képviselője is részt vett a tájékoztatón és elmondta, az utóbbi másfél hónapban történt incidensek esetében úgy tűnik, a rendőrség nyomozati anyagaiban a rasszizmus, mint indíték nem kap kellő súlyt. (Kuruc.info: értsd: ezentúl mindenkit, aki egy rossz szót merészel szólni a cigókról, legalább 2 évre lesittelni [az a minimum, amit rasszizmusra hivatkozva ki lehet osztani]. Ide tartozik mindaz, aki “fasiszta” göncben van, mint pl. a gárdisták. Aki esetleg tettleg megvédi magát a cigánybűnözőktől, az minimum 8 évet kapjon. A cigányok természetesen szabadon bűnözhetnek.)

Mohácsi Viktória arról is tájékoztatott, hogy az országos rendőrkapitánytól nyílt levélben érdeklődik majd afelől, hogy a gárda felvonulásait milyen metódus alapján engedélyezik. A képviselő emellett az oktatási ügyek ombudsmanjától a pedagógusok szónoklatairól, a történelmi egyházak illetékeseitől a gárdisták menetét megáldó papokról, a politikai pártok vezetőitől a felvonulásokat szervező polgármesterekről, képviselőkről kér véleményt, Bényi András faddi önkormányzati képviselő ellen pedig feljelentést tesz."
 
(teol; vannak kommentárok)

Nézzük, mit kell tudni Bényiről:

""Nem kéne bevédenie a cigány bűnözőket"

A romák elleni megalázó, nyilvános provokációnak minősítették a Faddon megtartott falunapot a Tolna megyei cigányvezetők keddi szekszárdi sajtótájékoztatójukon.


A rendezvényen jelen volt Mohácsi Viktória, az SZDSZ európa parlamenti képviselője is, aki bejelentette: mivel az országban a faddi már a sokadik rasszista indítékú megmozdulás a romák ellen, ezért több szervezethez, hatósághoz, valamint a politikai pártok képviselőihez és a történelmi egyházak vezetőihez fordulnak, hogy a jelenség kivizsgálását és állásfoglalás közreadását kérjék.

Kinek van hatásköre az ilyen és hasonló atrocitások megakadályozására, miért nem szerepel hangsúlyosabban a nyomozati anyagokban a rasszizmus, mint indíték, milyen törvény alapján masírozik a Magyar Gárda, ki a felelős az ilyen szerveződésekért, és ki az, aki megakadályozhatja az ilyen szervezetek működését? - sorolta a válaszra váró kérdéseket a politikus.

Mohácsi Viktória a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a szombati rendezvény egyik szervezője, Bényi András községi képviselő életveszélyesen megfenyegette őt, s ezért feljelentést tesz. Mint felidézte, a fenyegetés előzménye az volt, hogy múlt hétfőn Strasbourgban, az Európa Parlament plenáris ülésen napirend előtt egyperces felszólalásban adott tájékoztatást kollégáinak a magyarországi, illetve konkrétan a faddi eseményekről. Ezt követően telefonált neki Bényi, aki hazudozással és az ellentétek szításával vádolta, majd megfenyegette, és közölte, "mi többen vagyunk, mint maguk". Bényi András Mohácsi Viktória állítása szerint akkor azt is a szemére vetette, hogy "nem kéne bevédenie a cigány bűnözőket".

Bényi András az MTI kérdésére közölte, valóban felhívta Mohácsi Viktóriát, akivel felszólalásával kapcsolatban közölte, "nem kéne az adófizetők pénzén árulnia a hazáját (Kuruc.info: gyk. lehazaárulózta – valóban az a mocsok luvnya), és olyanokat se jelentsen ki, hogy Faddon verik a cigányokat".

A községi képviselő ugyanakkor tagadta, hogy életveszélyesen megfenyegette volna Mohácsi Viktóriát, és egy korábbi történetet is felidézett. Faddon, az első - a mostanihoz hasonló - demonstráció alkalmával a képviselőnő keményen védte a Bényi András véleménye szerint "bűnöző életmódú" négy-öt roma családot - idézte fel. A demonstráción viszont megjelentek olyan romák és magyarok is, akik egybehangzóan megerősítették, hogy a nemrég Faddra költözöttek mindenkivel "igen erőszakosak". Ha a polgármester akkor nem védi meg Mohácsi Viktóriát, akkor a többi roma összeverte volna őt - állította Bényi András.”

(Hírszerző / MTI)

Nézzük a Néphazugság hihetetlen vonalas, uszító faddi beszámolóját is, a beszédes, “ősmagyar” családnevű Ungár Tamás tollából:

""Mert gyűlölik a romákat!"
       
A bűnözés ellen vonulnak, a fehér faj érdekében

Éljen a fehér faj! - kiáltotta az egyik gárdista a Tolna megyei Faddon, miközben a romák házainál masírozott. A polgármester levélben üdvözölte a gárdistákat.


Szombat délután másfél száz gárdista, továbbá negyven motoros vonult végig Fadd utcáin. A fekete egyenruhás csapatot a Tolna megyei község két önkormányzati képviselője, Bényi András és Fodor József hívta meg a településre. A testületbe Fidesz-KDNP-támogatással bejutott képviselők néhány faddi roma család "megfegyelmezése" érdekében invitálták a faluba a gárdát: szerintük ezek a famíliák bűnözésből élnek, és terrorizálják a 4600 lelkes település lakóit.

A falunap szervezője a gárda Tolna megyei zászlóalja volt, a rendezvényre azonban valamenynyi dunántúli és a Duna keleti partján fekvő megye elküldte legalább öt tagját - tudtuk meg Simon Zsolttól, a tolnai zászlóalj parancsnokától. Az árpádsávos zászlókat lobogtató egyenruhások előbb a falu központjába vonultak, ahol Csikei Endre, a gárda szóvivője többek közt arról beszélt: a cigányok nem akarnak beilleszkedni a társadalomba. Ezt követően a gárda egyik Faddra invitálója, a roma származású Fodor József felolvasta a falu külföldön tartózkodó polgármesterének, Fülöp Jánosnak a levelét. A szintén Fidesz-KDNP-támogatással megválasztott polgármester eszerint azt üzente a gárdának: "Isten hozott benneteket!" Ezután a helyi óvodában dolgozó Kvárikné Kovács Éva felolvasott egy nyílt levelet, amelynek megfogalmazói az együttélés szabályaira hívták fel a figyelmet.

A gárda ezután - százhúsz helybélivel, száz rendőr kíséretében - végigmasírozott a falu utcáin. A romák házaihoz érve az egyik gárdista elkiáltotta:

- Éljen a fehér faj!

A jelszóra hangos "éljen!" volt a válasz. (Kuruc.info: Kedves Magyar Gárda, ezért simán be lehet perelni a Néphazit. Ugye, emlékeztek még a nevezetes 2000-res “Juden, raus!”-botrányra a Vasárapi Újság közönségtalálkozójáról? Ha a Néphazi nem tudja vágatlan videofelvétellel bizonyítani igazát, akkor kőkeményen meg kell büntetni.)

A rendbontás nélkül zajló falunapról a faddiak véleménye végletes volt.

- Azt hiszik, rasszista vagyok - mondta Bényi András. - Igen, utálom a bűnözők rasszát. A faddi bűnözők közül három már jelezte nekem, hogy el akar menni a faluból. Ezt akartuk! (Kuruc.info: Szerintem a faddiak többségét ez érdekli és teljesen mindegy nekik, hogy melyik fajvédő újság mit vartyog, hogyan uszít ellenük.)

A gárdisták vonulását néző helybéliek egyike, a 42 éves Lovasi László így fogalmazott:

- A faddi romák 99 százalékával nincs baj. A bűnöző romákat ők is utálják.

A gárda vonulását elkeseredetten nézték a roma családok.

- Hogy engedhetik ezt meg? - kérdezte Sztojka István 47 éves rokkantnyugdíjas. - Félünk. Az ablakomat tegnap kővel bedobta valaki. Pedig nálunk nincsenek bűnözők!

Néhány házzal távolabb egy idős, nem roma asszony indulatosan beszél:

- Állandóak a lopások. De attól, hogy a gárda vonul, nem lesz jobb a sorsunk. A gárda elmegy, mi viszont itt maradunk.

- Miért gondolja, hogy romák loptak? - kérdezem az asszonyt.

- Miért, hát ki más tehette?

Grácsik Gergely dühösen vágja be autója ajtaját:

- Ha legközelebb idejön a gárda, közéjük hajtok! - ígéri a 30 éves, szőke fiatalember. - Nem igaz, hogy a bűnözők ellen vonulnak. Azért jöttek, mert gyűlölik a romákat! Nem hallottam még arról, hogy a magyar bűnözők miatt masíroztak volna! (Kuruc.info: vannak magyar bűnözők? Tessék mondani, hány nagyságrenddel kevesebben, mint a cigányok? Miért van az, hogy a teljesen cigánymentes borsodi falvakban EZEN cikk tanúsága szerint bevallottan egyáltalán nincs bűnözés, míg a cigányfertőzött, környező falvakban az egekben vannak a bűnelkövetési arányszámok?! Mekkora a matematikai valószínűsége annak, hogy ez pusztán véletlen, és semmi, de semmi köze a cigányság jelenlétéhez, ill. teljes hiányához?! Eláruljuk: szinte nulla.)

A Bonyhádon élő Sárközi Károly, az OCÖ 49 éves elnökhelyettese így vélekedik:

- Egy ilyen rendezvény arra jó, hogy összeugrassza a romákat a nem romákkal. Felvonulásuk provokál, és előbb-utóbb valahol elcsattan egy pofon, ami után kitör a háború. Szerintem ez a céljuk.

- Próbáltak beszélni azokkal, akikre haragszik a falu?

-    Nem próbáltunk. De ha valakit sérelem ér miattuk, akkor az tegyen feljelentést."

(Néphazugság)
Kuruc.info - Arppi S.